Beste spaarrekening

We doen het bijna allemaal, geld sparen. Maar bij welke bank kun je het beste een spaarrekening openen? Bijna elke bank zegt de beste te zijn, maar hoe kom je erachter wie echt de beste is? Qua spaarrentes is het momenteel slecht gesteld. De afgelopen maanden en jaren is de spaarrente flink gekelderd. Je mag blij zijn als je een rente van 1% krijgt. Een paar jaar geleden kreeg je nog 3 of zelfs 4% rente. Als je weinig spaargeld hebt zul je weinig merken van deze daling, maar met grote bedragen is het verlies groot. Dat is jammer, maar er is weinig aan te doen!

sparen

Geld vastzetten

Er is wel een manier om meer rente te krijgen. Zet je geld vast en je zult zien dat het rentepercentage ineens een stuk hoger is. Als je geld vastzet moet je wel beseffen dat je er niet bij kunt voor een bepaalde periode. Dit kan bijvoorbeeld één of twee jaar zijn. Denk dus wel goed na voordat je een (groot) bedrag gaat vastzetten.

Beste spaarrekening

Als je de beste spaarrekening wilt vinden is het belangrijk om te kijken naar de beoordelingen die een bank krijgt. Zijn klanten tevreden en krijgt een bank een hoog cijfer? Dan zit het wel goed! Krijgt een bank die je hebt uitgekozen slechte beoordelingen, kijk dan even verder naar een andere bank.