BKR notering

Als je geld leent kom in je in het register van het BKR te staan. Op zich is dit niet negatief, het is puur ter informatie voor andere geldverstrekkers zodat ze kunnen nagaan hoeveel leningen iemand heeft lopen. Als je namelijk een dure lening hebt lopen is het onverstandig om nog meer geld te lenen. Het BKR houdt al tientallen jaren bij wie en hoeveel geld er is geleend.

bkr

Negatieve BKR codering

Er kan ook sprake zijn van een zogenaamde negatieve BKR codering. Deze codering kun je krijgen als je een lening niet op tijd hebt terugbetaald. Er komt dan een bepaalde code in het systeem te staan. Wil je geld lenen terwijl je een negatieve codering hebt? Dat gaat niet lukken! Elke geldverstrekker doet een check bij het BKR als jij een aanvraag voor een lening hebt ingediend. Blijkt er een negatieve codering te zijn, dan kun je de nieuwe lening vergeten. Deze zal hoe dan ook afgewezen worden.

Geld lenen met negatieve BKR codering

Kan dat wel, geld lenen met een negatieve BKR codering? Grote bedragen kun je niet lenen, kleine bedragen wel. Je kunt namelijk een zogenaamde minilening afsluiten. Dit is een hele kleine lening, je leent dan 100 of 250 euro. Voor dergelijke leningen voert de geldverstrekker geen BKR check uit. In de meeste gevallen wordt een aanvraag voor zo’n lening goedgekeurd. Wellicht kun je dat eens proberen als je toch geld wilt lenen en je staat negatief bekend bij het BKR.