Snel geld lenen doe je tegenwoordig online

Veel mensen zijn nog in de veronderstelling dat zij naar bank moeten wanneer zij geld willen lenen. Dit kan soms een belemmering zijn. Banken zijn immers niet altijd open op de momenten dat het jou het beste uitkomt. Daarnaast komt het regelmatig voor dat je volgens de bank niet alle of niet de juiste documenten bij je hebt, waardoor je de lening niet direct kunt afsluiten. Gelukkig is er wel degelijk een andere manier wanneer je geld wilt lenen. Het wereldwijde web is er niet voor niets en snel geld lenen doe je tegenwoordig online. Gewoon thuis vanuit je luie stoel.

Verschillende leenvormen

Wanneer we het hebben over geld lenen hebben we het over een drietal mogelijkheden waarop je geld kunt lenen. Dit wordt de leenvorm genoemd. Elk hebben zij hun eigen specifieke kenmerken, zodat er eigenlijk altijd wel een leenvorm is die bij jouw persoonlijke situatie aansluit. De drie leenvormen zijn:

  • Het doorlopend krediet, ook wel DK genoemd
  • De persoonlijke lening, in de volksmond bekend als PL
  • Minilening, ook wel flitskrediet genoemd

Al deze drie leenvormen zijn snel en eenvoudig af te sluiten via internet.

Welke leenvorm past bij jou?

Om te bepalen welke leenvorm het beste bij je past hebben we een kort overzichtje voor je gemaakt waarin de kenmerken staan beschreven:

  • Minilening: geschikt voor bedragen tot €1000,-. Eenvoudig je gegevens invullen en binnen een paar uur geld al op jouw rekening. Geen BKR-toets, geen aanvullende vragen. Aflossen tussen de 30-45 dagen. Hierdoor relatief lage kredietvergoeding in geld uitgedrukt
  • Persoonlijke lening: lening die je zekerheid geeft over te betalen rente (vast percentage), vast af te lossen maandbedrag, duidelijkheid over de looptijd, boetevrij (extra) aflossen vaak niet mogelijk. Een PL is een lening waarbij je precies weet waar je aan toe bent.
  • Doorlopend krediet: de flexibele leenvorm voor bedragen boven de €1000,-. Geleende bedrag wordt op je rekening gestort. Maandelijks los je hier op af, waarbij het rentepercentage variabel is. In het geval dat je nog eens geld nodig hebt, dan kun je de reeds afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Hierdoor is de looptijd van een DK in theorie oneindig. Het DK geheel of tussentijds extra aflossen kan altijd boetevrij.

Snel geld lenen doe je tegenwoordig online en zoals je hebt kunnen lezen geldt dit voor alle drie de genoemde leenvarianten. Maak het jezelf dan ook gemakkelijk en regel de lening die het beste bij jouw situatie past snel en eenvoudig via internet.